Repaircafe heeft als nieuwe service het slijpen van botte messen en scharen, laat u verrassen

U bent dus welkom om uw botte messen en scharen professioneel te laten slijpen.

Repair café Nederland bestaat 10 jaar in2019.

Om dit te vieren wilden we met de 5 Hoekschewaardse RC’s een feestelijke dag organiseren. Na aanmelding bij de organisatie Museum Plus Bus hadden we het geluk ingeloot te worden. Van de 1000 aanmeldingen konden er dit jaar 700 worden gehonoreerd. De Museum Plus Bus, die gesponsord wordt door o.a. de bankgiroloterij, bezoekt diverse musea in ons land. Zo kregen wij een geheel verzorgde dag aangeboden naar het Zeeuws Museum in Middelburg op 28 februari j.l. Een luxe bus met ruimte voor rolstoelers vervoerde 40 van onze medewerkers en bezorgde ons een  gezellige dag. Dit alles onder leiding van een bekwame chauffeuse en enthousiaste reisleider. 

Foto’s zijn aangeleverd door Nanda Pieksma waarvoor hartelijk dank.

Wat schrijven anderen

 • Aftrekpost voor vrijwilligers

  Ik werk als vrijwilliger voor een ANBI-Instelling. Van een kennis begreep ik dat ik dan recht heb op een vrijwilligersvergoeding en dat die vergoeding volgend jaar ook nog eens omhoog gaat. dat lijk me allemaal vrij sterk, maar wel aantrekkelijk. Kunt u mij zeggen wat waar is?

  De regels voor de vrijstelling voor vrijwilligers zijn vrij ingewikkeld. Het is in ieder geval niet zo dat u recht heeft op een vrijwilligersvergoeding het is aan de instelling waar u uw werk verricht om te bepalen of zij iets willen vergoeden en of ze ook iets kunnen vergoeden. De algemene regel is dat u €150 per maand of maximaal €1.500 per jaar vrij van inkomstenbelasting als vergoeding mag ontvangen.

  Voorwaarden
  Daarnaast is er de regel dat de uurvergoeding niet hoger mag zijn dan €4,50 (per uur). In ieder geval moet de instelling waar u actief bent een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) of een sportvereniging of stichting zijn en mag de organisatie niet onderworpen zijn aan vennootschapsbelasting om voor deze vrijstellingen in aanmerking te komen. Andere voorwaarden zijn dat u het werk niet beroepsmatig doet en u niet in dienst bent bij deze organisatie.

  Inkomstenbelasting
  Ontvangt u meer dan het maximale uurtarief of meer dan €150 per maand, dan zijn uw inkomsten belast met inkomstenbelasting. Ontvangt u in totaal meer, omdat u naast de vergoeding ook betaald krijgt voor gemaakte onkosten dan moet u bij de Belastingdienst kunnen aantonen dat de vergoeding inderdaad voor onkosten is en dat u na aftrek van de daarvoor betaalde vergoeding onder de maximale vergoeding blijft. Kunt u dat niet, dan is het gehele bedrag belast met inkomstenbelasting.

  Kasrondje
  In het verleden hebben ANBI-instellingen geprobeerd met een zogenoemd kasrondje de fiscus te omzeilen. De penningmeester maakte dan de maximale vergoeding over met het verzoek dit bedrag weer als gift terug te storten. Op deze manier zou er gebruikt gemaakt kunnen worden van de onbelaste vergoeding en zou dit bedrag ook nog eens aftrekbaar zijn. Daar is een stokje voor gestoken. Alleen wanneer de instelling de vergoeding kan betalen en de gift (het terugstorten) vrijwillig is, is een vergoeding of gift toegestaan.

  Verhogen
  Voor volgend jaar is het plan de maximale vrijstelling te verhogen naar maximaal €170 of €1.700 per jaar. Of dit plan het ook haalt, hangt af van de besluitvorming in de Tweede en Eerste Kamer. Of dat zo is, weten we pas eind december.

  Recht op vergoeding
  Uw kennis heeft dus een beetje gelijk wat de vergoedingen betreft, maar een recht op een vergoeding heeft u niet. Of u een vergoeding krijgt, hangt af van de instelling waar u actief bent.

  Bron: De Oud Rotterdammer
  Datum: Dinsdag 27 november 2018

 • Repair Café Oud-Beijerland start op nieuwe locatie

  OUD-BEIJERLAND – Ruim 5 jaar geleden vond het Repair Café Oud-Beijerland gratis onderdak in de Beijerkorf van Welzijn Hoeksche Waard aan de Jan Tooropstraat. Begin 2018 werd dat het Odensehuis. Wegens nieuwbouw van woningen op deze plek wordt het oude schoolgebouw binnenkort gesloopt en moeten de gebruikers elders hun heenkomen zoeken.

  Het Repair Café verhuist naar Stichting Zuidwester aan het Koninginneplein 12. Per 15 september openen Zuidwester en Repair Café samen de deuren voor het publiek. Op weekdagen wordt door cliënten van Zuidwester gewerkt aan diverse dagbestedingsprojecten. De daar gemaakte producten worden in hun winkel “De Buren” verkocht. Op elke derde zaterdag van de maand gaat het Repair Café open van 10.00 tot 12.00 uur (met uitzondering van de maanden juli en augustus).

  Deze weken is er druk verhuisd. Als “bruidsschat” heeft het Repair Café de werkbanken van Welzijn Hoeksche Waard mogen houden. Iedereen is welkom met te repareren apparaten zoals koffiezetters, speelgoed, naaimachines, lampen etc. Ook voor naai- en verstelwerk kunt u bij het Repair Café terecht. De reparaties worden gratis uitgevoerd. Een vrijwillige bijdrage in de fooienpot wordt natuurlijk op prijs gesteld. Kom dus naar de feestelijke opening op ZATERDAG 15 SEPTEMBER. Koffie met wat lekkers staat voor u klaar vanaf 10.00 uur.

  Bron: Het kompas
  Datum: Dinsdag 11 September 2018