Repair Cafés Hoeksche Waard

Nieuws archief 2020

Vrijwilligers waardering HW 2020

Vrijwilligers waardering 2020
Foto: van L naar R: Wethouder Paul Boogaard, Bestuur RCOB Leonie Cassée, Vrijwilliger Piet van der Zanden.

Begin oktober 2020 deed de gemeente HW een oproep in “Het Kompas” om vrijwilligers te nomineren die zorgen voor verbinding binnen onze samenleving. Op verschillende maatschappelijke terreinen – zoals sport, welzijn, wonen, integratie, emancipatie en veiligheid – zijn vrijwilligers actief. De gemeente wilde haar waardering hiervoor uiten door een onafhankelijke jury te laten bepalen wie van de genomineerden zouden worden uitgekozen voor deelname aan een feestelijk diner. Enige tijd later kregen wij het heuglijke bericht dat namens ons Repair Café OB Piet van der Zanden was uitgekozen. Dit vanwege zijn grote verdienste om onze, inmiddels gemeenschappelijke, website geheel te vernieuwen. Wegens Corona beperkingen was gekozen voor iets anders dan een gezamenlijk diner. Het werd een rijk gevulde doos met HW levensmiddelen en een cadeaubon welke werd uitgereikt op zaterdag 28 november. Wethouder Paul Boogaard kwam persoonlijk aan de deur om de doos te overhandigen.

RC Tandwiel

Rabo ClubSupport 2020

Rabo ClubSupport 2020

Repair Café Oud-Beijerland heeft in 2020 een mooi bedrag ontvangen vanuit het Rabo ClubSupport / Zuid-Hollandse Eilanden.

Met dank aan allen die op ons hebben gestemd.

RC Tandwiel

Nieuwe website Repair Cafés Hoeksche Waard.

Repair Café

De Repair Cafés in de Hoeksche Waard hebben vanaf 14 oktober 2020 een vernieuwde en nu gemeenschappelijke website.

Op deze website is, buiten de informatie over onze Repair Cafés in het algemeen, ook de specifieke informatie m.b.t. de vijf Repair Café locaties in de Hoeksche Waard terug te vinden. De op deze website vertegenwoordigde Repair Cafés zijn in ‘s-Gravendeel, Numansdorp, Oud-Beijerland, Piershil en Strijen gevestigd. Onze Repair Cafés werken al geruime tijd nauw samen dus een gezamenlijke website was daar een logisch vervolg op.

Corona Repair Café

Bovendien is deze nieuwe website een bron van informatie m.b.t. de snel veranderende Corona (COVID-19) problematiek. De actuele planning, mogelijkheden, voorwaarden en regelgeving zullen op deze site zoveel als mogelijk worden weergegeven in het algemeen en voor elk van de Repair Café locaties specifiek.

RC Tandwiel

Nieuwe Slijpservice.

Repair Café Oud-Beijerland
Joke in opperste concentratie.

Repair Café Oud-Beijerland heeft als nieuwe service het slijpen van messen en scharen, laat u verrassen.

Vanuit Repair Café Oud-Beijerland is deze slijpservice ook regelmatig beschikbaar in ‘s-Gravendeel en Piershil.

RC Tandwiel
Repair Cafés Hoeksche Waard
Het Kompas 16-10-2020
RC Tandwiel
Hoeksch Nieuws
Hoeksch Nieuws 16-10-2020
RC Tandwiel

Busreis Zeeuws Museum Middelburg.

Repair Café International bestaat 10 jaar in 2019.

De centrale organisatie in Amsterdam die wereldwijd Repair Cafés ondersteunt bestond eind 2019 10 jaar.
Om dit te vieren wilden we met de vijf Hoekschewaardse Repair Cafés een feestelijke dag organiseren. Na aanmelding bij de organisatie “Museum Plus Bus” hadden we het geluk ingeloot te worden. Van de 1000 aanmeldingen konden er dit jaar 700 worden gehonoreerd. De Museum Plus Bus, die gesponsord wordt door o.a. de Bankgiroloterij, bezoekt diverse musea in ons land. Zo kregen wij een geheel verzorgde dag aangeboden naar het Zeeuws Museum in Middelburg op 28 februari 2020. Een luxe bus met ruimte voor rolstoelers vervoerde 40 van onze vrijwilligers en bezorgde ons een gezellige dag. Dit alles onder leiding van een bekwame chauffeuse en enthousiaste reisleider.

Foto’s: Nanda Pieksma waarvoor hartelijk dank.
RC Tandwiel
RC Tandwiel