Repair Cafés Hoeksche Waard

Corona (COVID-19)

Corona Repair Café
Corona samen

Repair Cafés Hoeksche Waard in Coronatijd

Alle Repair Café activiteiten in de Hoeksche Waard zijn vanaf maart 2020 afgezegd i.v.m. het coronavirus (COVID-19). Wij volgden hiermee de regelgeving en richtlijnen van het RIVM, de GGD en de overheid. Ook waren wij afhankelijk van de organisatie die ons de ruimte ter beschikking stelt.

Na een korte hervatting van onze Repair Café activiteiten in september en oktober 2021 moeten we in november 2021 constateren dat de corona besmettingen snel toenemen en de zorg onder druk komt te staan. Door de nieuwe maatregelen zijn een groot aantal van onze Repair Cafés genoodzaakt de deuren weer te sluiten mede omdat een aantal Repair Cafés hun bijeenkomsten in een zorgomgeving organiseren.

Doordat een aantal locaties door Corona beperkingen niet meer beschikbaar waren is een aantal van onze aangesloten Repair Cafés moeten verhuizen naar een nieuwe locatie.

Wij en onze bezoekers dienen zich wel te houden aan de basisregels en geldende regels voor Corona. Dus heb aandacht voor hygiëne en blijf thuis bij klachten.

Als basis voor het voorkomen van verspreiding door een besmet persoon, vrijwilligers of bezoekers, hanteren wij een “Corona vragenlijst”. Deze Corona vragenlijst kan via onderstaande knop worden bekeken en zal ook bij aankomst met de bezoeker en vrijwilliger worden doorgenomen.

Bij de registratie zullen buiten de gebruikelijke zaken t.b.v. de reparatie ook aanvullende gegevens van de bezoeker worden geregistreerd. Zoals volledige naam, adres, telefoonnummer en datum bezoek. Dezelfde gegevens zullen van de aanwezige vrijwilligers worden geregistreerd. Gegevens worden uiteraard vertrouwelijk behandeld en dienen er alleen voor indien er achteraf toch een besmetting of mogelijke besmetting met het coronavirus heeft plaatsgevonden. De verstrekte gegevens zullen dan aan de GGD worden verstrekt voor Bron en Contactonderzoek (BCO). Bij een bevestigde corona infectie van een bezoeker of vrijwilliger binnen 14 dagen ná het bezoek aan het Repair Café dient dit direct door te worden gegeven aan de betreffende coördinator van dat Repair Café.

Indien een bezoeker de gevraagde gegevens niet wil verstrekken dan zullen wij niet starten met de aangeboden reparaties en de bezoeker of vrijwilliger verzoeken de locatie te verlaten.

Vooruitzichten

Het openingsplan van de overheid was grotendeels uitgevoerd maar inmiddels zijn er weer zoveel nieuwe besmettingen dat nieuwe maatregelen zijn afgekondigd waardoor voorlopig voortzetting van onze activiteiten moeilijk wordt.

Wel blijven we voorzichtig omdat onze bezoekers en vrijwilligers vaak tot de risicogroep behoren. Buiten de standaard maatregelen is het aan de betreffende Repair Café coördinatoren om extra maatregelen te hanteren waaronder b.v. het toch afstand houden. Wij blijven de berichtgeving volgen en onderling overleggen en gaan weer opstarten met onze Repair Café activiteiten in de Hoeksche Waard wanneer dat mogelijk en verantwoord is.

Via deze website zullen wij u op de hoogte blijven houden van de stand van zaken.

Wij hopen op uw begrip en medewerking.

Blijf allen gezond en zorg goed voor elkaar.

Planning voor heropening:

Locatie Heropening
's-Gravendeel
Voorlopig weer gesloten
Numansdorp
Voorlopig weer gesloten
Oud-Beijerland
Voorlopig weer gesloten
Piershil
Nog niet bekend
Strijen
Voorlopig weer gesloten
Corona samen

Overzicht maatregelen:

Maatregelen zoals op vrijdag 14 januari 2022 afgekondigd:

LET OP: Dit is een globaal overzicht en hoeft dus niet de laatste stand van zaken weer te geven.
Kijk voor de meest actuele maatregelen en uitgebreide beschrijvingen op de sites van de Rijksoverheid!

RC Tandwiel
Menu sluiten