Repair Cafés Hoeksche Waard

Corona (COVID-19)

Corona Repair Café
Corona samen

Repair Cafés Hoeksche Waard in Coronatijd

Alle Repair Café activiteiten in de Hoeksche Waard waren vanaf maart 2020 afgezegd i.v.m. het coronavirus (COVID-19). Wij volgden hiermee de regelgeving en richtlijnen van het RIVM, de GGD en de overheid. Ook waren wij afhankelijk van de organisatie die ons de ruimte ter beschikking stelt.

Na een korte hervatting van onze Repair Café activiteiten in september en oktober 2021 moesten we in november 2021 constateren dat de corona besmettingen snel toenemen en de zorg onder druk komt te staan. Door de nieuwe maatregelen waren een groot aantal van onze Repair Cafés genoodzaakt de deuren opnieuw te sluiten mede omdat een aantal Repair Cafés hun bijeenkomsten in zorgomgevingen organiseren.

Doordat een aantal locaties door Corona beperkingen niet meer beschikbaar waren zijn de Repair Cafés in Oud-Beijerland, Piershil en Strijen moeten verhuizen naar een nieuwe locatie.

Medio februari 2022 zijn vrijwel alle beperkingen vanuit de overheid komen te vervallen en kunnen de Repair Cafés in de Hoeksche Waard weer van start.

Wij en onze bezoekers dienen zich wel te houden aan de basisregels en geldende adviezen voor het voorkomen van Corona besmettingen.
Dus heb aandacht voor hygiëne en blijf thuis bij klachten.

Als basis voor het voorkomen van verspreiding door een besmet persoon, vrijwilligers of bezoekers, hanteren wij een “Corona vragenlijst”. Deze Corona vragenlijst kan via onderstaande knop worden bekeken en zal ook bij aankomst met de bezoeker en vrijwilliger worden doorgenomen.
Misschien wel de belangrijkste regel: Gebruik je verstand!

Vooruitzichten

Vanaf medio februari 2022 zijn bijna alle beperkende regels vanuit de overheid komen te vervallen.

Wel blijven we voorzichtig omdat onze bezoekers en vrijwilligers vaak tot de risicogroep behoren. Buiten de standaard maatregelen is het aan de betreffende Repair Café coördinatoren om extra maatregelen te hanteren.

Via deze website zullen wij u op de hoogte blijven houden van de stand van zaken.

Wij hopen op uw begrip en medewerking.

Blijf allen gezond en zorg goed voor elkaar.

Planning voor heropening:

Locatie Heropening
's-Gravendeel
Vanaf 5 maart 2022
Numansdorp
Vanaf 5 februari 2022
Oud-Beijerland
Vanaf 19 maart 2022
Piershil
Vanaf 12 maart 2022
Strijen
Vanaf 26 februari 2022

Overzicht maatregelen:

Maatregelen zoals op dinsdag 15 februari 2022 afgekondigd:

LET OP: Dit is een globaal overzicht en hoeft dus niet de laatste stand van zaken weer te geven.
Kijk voor de meest actuele maatregelen en uitgebreide beschrijvingen op de sites van de Rijksoverheid!

RC Tandwiel
Menu sluiten