Repair Cafés Hoeksche Waard

Corona (COVID-19)

Corona Repair Café

Repair Cafés Hoeksche Waard in Coronatijd

Alle Repair Café activiteiten in de Hoeksche Waard zijn vanaf maart 2020 tot nader order afgezegd i.v.m. het coronavirus (COVID-19). Wij volgen hiermee de regelgeving en richtlijnen van het RIVM, de GGD en de overheid. Ook zijn wij afhankelijk van de organisatie die ons de ruimte ter beschikking stelt. Hierdoor kunnen er aanvullende regels gelden die het weer organiseren van een Repair Café kunnen beïnvloeden.  

Via deze website zullen wij u op de hoogte houden van de stand van zaken en waar, wanneer en onder welke voorwaarden wij onze activiteiten mogen en kunnen hervatten.

De tot maart 2020 gebruikte locaties van de samenwerkende Repair Cafés in de Hoeksche Waard zijn niet allemaal geschikt om met de voor Corona gestelde verplichtingen weer open te gaan. Deels komt dit door de beschikbare ruimte en toegang en anderszins door beperkingen die de organisatie die de ruimte beschikbaar stelt. 

Alle Repair Cafés in de Hoeksche Waard zullen voor bezoekers en vrijwilligers een “Corona vragenlijst” hanteren om mogelijke besmettingen zoveel als mogelijk te voorkomen. Deze Corona vragenlijst kan via onderstaande knop worden bekeken en zal ook bij aankomst met de bezoeker en vrijwilliger worden doorgenomen.

Bij de registratie zullen buiten de gebruikelijke zaken t.b.v. de reparatie ook de volledige gegevens van de bezoeker worden geregistreerd. Zoals volledige naam en voornaam, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer, e-mail adres, datum bezoek, tijdstip aankomst en tijdstip vertrek. Dezelfde gegevens zullen van de aanwezige vrijwilligers worden geregistreerd. Gegevens worden uiteraard vertrouwelijk behandeld en dienen er alleen voor indien er achteraf toch een besmetting of mogelijke besmetting met het coronavirus heeft plaatsgevonden. De verstrekte gegevens zullen dan aan de GGD worden verstrekt voor Bron en Contactonderzoek (BCO). Bij een bevestigde corona infectie van een bezoeker of vrijwilliger binnen 14 dagen ná het bezoek aan het Repair Café dient dit direct door te worden gegeven aan de betreffende coördinator van dat Repair Café.
Indien een bezoeker de gevraagde gegevens niet wil verstrekken dan zullen wij niet starten met de aangeboden reparaties en u verzoeken de locatie te verlaten.

Vooruitzichten

Zoals in het openingsplan van de overheid is te lezen zijn er de komende periode verdere versoepelingen te verwachten. De vijf samenwerkende Repair Café zullen de komende periode hun plannen gaan maken voor het weer verantwoord opstarten van onze zeer gewaardeerde activiteiten. Door de maatregelen die tot eind juni 2021 gelden is heropening niet eerder te verwachten dan in september 2021. Dit mede doordat wij gesloten zijn in de vakantiemaanden juli en augustus. Ook wij willen weer dolgraag aan de slag dus kijk regelmatig op onze website voor de laatste stand van zaken.

De meest recente versoepelingen van de maatregelen zoals aangekondigd op 14 september 2021 geven aan dat we langzaam weer naar “het normaal” aan het gaan zijn. De 1,5 meter regel is komen te vervallen. Onze Repair Cafés zijn blij dat er weer meer mogelijk is. Wel blijven we voorzichtig omdat onze bezoekers en vrijwilligers vaak tot de risicogroep behoren. Buiten de standaard maatregelen is het aan de betreffende Repair Café coördinatoren om extra maatregelen te handhaven waaronder b.v. het afstand houden. Wij blijven de berichtgeving volgen en gaan weer opstarten met onze Repair Café activiteiten in de Hoeksche Waard.

Wij hopen op uw begrip en medewerking.

Blijf allen gezond en zorg goed voor elkaar.

Voorlopige planning voor heropening:

Locatie Verwachte Heropening
's-Gravendeel
4 september 2021
Numansdorp
2 oktober 2021
Oud-Beijerland
16 oktober 2021
Piershil
Nog niet bekend
Strijen
25 september 2021

Overzicht maatregelen:

Maatregelen zoals op dinsdag 14 september 2021 afgekondigd:

Maatregelen zoals op vrijdag 13 augustus 2021 afgekondigd:

Maatregelen zoals op vrijdag 09 juli 2021 afgekondigd:

Openingsplan zoals op 18 juni 2021 aangegeven:

Maatregelen zoals op vrijdag 18 juni 2021 afgekondigd:

Openingsplan zoals op 28 mei 2021 aangegeven:

Maatregelen zoals op vrijdag 28 mei 2021 afgekondigd:

Maatregelen zoals op dinsdag 11 mei 2021 afgekondigd:

Maatregelen zoals op dinsdag 20 april 2021 afgekondigd:

Maatregelen zoals op dinsdag 23 maart 2021 afgekondigd:

Maatregelen zoals op dinsdag 23 februari 2021 afgekondigd:

Maatregelen zoals op dinsdag 02 januari 2021 afgekondigd:

Maatregelen zoals op dinsdag 12 januari 2021 afgekondigd:

Maatregelen zoals op maandag 14 december 2020 afgekondigd:

Maatregelen zoals op dinsdag 13 oktober 2020 afgekondigd:

LET OP: Dit is een globaal overzicht en hoeft dus niet de laatste stand van zaken weer te geven.
Kijk voor de meest actuele maatregelen op de sites van de Rijksoverheid!

RC Tandwiel
Sluit Menu